Urządzane przy restauracjach ogródki gastronomiczne skutecznie przyciągają klientów. Jednak niestety w czasie brzydkiej pogody i w okresie zimowym zwykle są wyłączone z eksploatacji. Istnieje jednakże rozwiązanie, dzięki któremu mogą funkcjonować przez cały rok – wystarczy wykorzystać halę namiotową do ich zadaszenia. Jako producent takich obiektów, zajmujący się ich sprzedażą oraz wynajmem, w artykule wyjaśniamy, dlaczego warto zainwestować w taką konstrukcję – sprawdź!
Dlaczego warto mieć całoroczny ogród gastronomiczny w hali namiotowej?
Budowa takiego obiektu bezpośrednio przy restauracji to zarówno szybki oraz tani sposób na powiększenie przestrzeni lokalu, jak i poszerzenie jego usług. Hala namiotowa, którą na sprzedaż lub wynajem znajdziesz w naszej ofercie, umożliwi Ci organizację różnych eventów dla ogromnej liczby gości. Mogą to być m.in. przyjęcia komunijne czy ślubne, ważne rocznice, spotkania integracyjne dla firm i wiele więcej.
Będąc producentem takich obiektów, polecamy konstrukcje całoroczne z ociepleniem w postaci pneumatycznego dachu oraz ściennymi panelami termoizolacyjnymi. W takiej hali namiotowej można zainstalować praktycznie dowolną instalację grzewczą, aby nawet w okresie zimowym utrzymywać we wnętrzu komfortową temperaturę.
Jakie są zalety hal namiotowych?
Namioty gastronomiczne stanowią świetną alternatywę dla budowy czy wynajmu murowanego obiektu z myślą o powiększeniu przestrzeni restauracji. Główne zalety hal namiotowych, które jako ich producent oferujemy na sprzedaż w konkurencyjnych cenach, to:
-
niskie koszty inwestycji oraz późniejszej eksploatacji,
-
brak konieczności uzyskiwania pozwolenia na budowę jeśli namiot będzie stał krócej niż 120 dni,
-
bardzo szybki montaż i demontaż,
-
szerokie możliwości w zakresie dopasowania obiektu do potrzeb – np. dodanie instalacji elektrycznej czy wentylacyjnej.
Wielkość hali namiotowej z łatwością dopasujesz do potrzeb
Jeszcze jedną, równie istotną zaletą hal namiotowych jest ich szkieletowa konstrukcja. Ma relatywnie niewielką wagę i jednocześnie cechuje się wyjątkową wytrzymałością, w tym odpornością na nawet bardzo silne podmuchy wiatru. Jednocześnie dzięki takiej budowie obiekt można w każdej chwili powiększyć lub zmniejszyć – szybko i bez ponoszenia ogromnych kosztów.
Będąc producentem tego typu namiotów, zajmując się ich sprzedażą oraz wynajmem, dostarczamy konstrukcje, których wielkość dopasujesz do własnych potrzeb. Dzięki temu możesz zarówno zadaszyć niewielki ogródek gastronomiczny, jak i przygotować obiekt do organizacji dużych eventów.
Zaaranżuj ogródek gastronomiczny w hali namiotowej i rozwijaj swoją restaurację!
Przy relatywnie niewielkich nakładach finansowych możesz bardzo szybko stworzyć zadaszony ogródek gastronomiczny, który przyciągnie do Twojej restauracji wielu nowych gości. Jeśli jesteś zainteresowany takim rozwiązaniem, skorzystaj z oferty naszej firmy, Hale Namioty. Jako doświadczony producent hal namiotowych gwarantujemy ponadprzeciętną solidność tych konstrukcji. Zajmujemy się ich sprzedażą, ale i oferujemy możliwość wynajmu na bardzo korzystnych warunkach!